Se bo Evropa razdelila na severno in južno?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Študija, objavljena v časopisu Le Figaro, je pokazala, da 62 odstotkov Francozov, 64 odstotkov Nemcev, 61 odstotkov Italijanov in 74 odstotkov Špancev verjame, da je članstvo njihove države v EU dobra stvar kljub krizi v evroobmočju.
Oglej si celoten članek

Posledice krize skrbijo večino vprašanih. Ti verjamejo, da bo evroobmočje ob koncu krize razpadlo na južni in severni del. Tako verjame 67 odstotkov Francozov, 70 odstotkov Nemcev in 75 odstotkov Špancev, medtem ko so Italijani malce bolj skeptični – v razpad Evropske unije (EU) jih verjame 58 odstotkov.

Kar zadeva podporo finančni pomoči Grčiji, ta še vedno pada v vseh državah, v katerih so opravili študijo. Več kot 80 odstotkov vprašanih odobrava sprejetje tako imenovanega zlatega pravila v ustave njihovih držav. Prav tako večina podpira možnost posredovanja EU v smislu, da organ EU začasno upravlja s proračunom določene članice, poroča Seebiz.eu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.