"Še bomo napadli"

Foto: EPA somalija eksplozija Foto: EPA somalija eksplozija Foto: EPA somalija eksplozija Foto: EPA somalija eksplozija Foto: EPA somalija eksplozija Foto: EPA somalija eksplozija Foto: EPA somalija eksplozija
V enem najhujših samomorilskih napadov v zadnjih mesecih je v Somaliji umrlo najmanj 70 ljudi.
Oglej si celoten članek

Tovornjak poln eksploziva je eksplodiral na kontrolni točki pred vladno stavbo, v kateri ima prostore osem ministrstev. Za napadom naj bi stala skupina Al-Shabab. V sporočilu je skupina opozorila civiliste, naj se izogibajo vladnim in vojaškim poslopjem, saj nameravajo izvesti še več napadov. "Še vedno smo v Mogadišu. Kako bi lahko drugače izvedli tak napad v središču mesta?" je novinarjem dejal šejk Ali Mohamud Rage.

Reševalci poročajo o več kot 70 mrtvih in 50 ranjenih. Med žrtvami prevladujejo vojaki in študenti, ki so čakali v vrsti pred ministrstvom za šolstvo.

Vlada je napad obsodila in dejala, da nevarnost pred terorističnimi napadi ni minila. V državi naj bi še vedno bili ljudje, ki želijo izničiti korake somalijskega ljudstva proti miru, so še dejali.

 

Somalija je brez stabilne vlade že od leta 1991, odkar se prehodna vlada in islamistične milice borijo za oblast v državi. Teroristična organizacija Al-Shabab, ki je povezana z Al Kaido, nadzira velik del južnega in osrednjega dela države. Ocenjujejo, da imajo med sedem in devet tisoč pripadnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:46 4. Oktober 2011.

    ja pa vlada sigurno ni bila nič kriva...tam je demokracija in poštenost doma...a žal še tega pri nas ni...ni ga …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.