Še en hud udarec za Švede

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Švedska je danes zabeležila enega najhujših potresov od začetka merjenja.
Oglej si celoten članek

Potres magnitude 4,1 stopnje je prizadel enega največjih rudnikov železove rude na svetu v bližini mesta Kirunu. Kot poročajo tamkajšnji mediji gre za najhujši potres, ki so ga kdajkoli zabeležili v tej državi.

Ko je prišlo do potresa je bilo v rudniku trinajst ljudi, nihče ni poškodovan, objekt pa so zaprli. Rudnik obratuje že več kot sto let, lani je proizvedel več kot 14 ton železove rude. Lokalni prebivalci so poročali, da se je najprej zaslišal glasen pok, nato pa so se stresla tla. Sledilo je še nekaj popotresnih sunkov. O materialni škodi za zdaj ne poročajo.  

Aprila največ smrti v mesecu v treh desetletjih

Švedska je sicer v zadnjih tednih zaradi manj strogih ukrepov za zajezitev pandemije novega koronavirusa deležna svetovne pozornosti; aprila so v tej državi zabeležili 10.458 smrti, kar je največ v mesecu dni v zadnjih skoraj 30 letih, kažejo danes objavljeni statistični podatki.

Glede na prve podatke število smrtih primerov upada od konca aprila. To velja tudi za prestolnico Stockholm, ki je bila žarišče epidemije novega koronavirusa na Švedskem. V prestolnici so največ smrtnih primerov zabeležili v začetku aprila.

V državi so doslej potrdili 30.377 primerov okužb z novim koronavirusom in 3698 smrti zaradi koronavirusne bolezni 19. To je po navedbah AFP bistveno več v primerjavi s sosednjimi državami, ki so uvedle strožje ukrepe kot Švedska.

Koronavirus Na Švedskem največ mrtvih v zadnjih treh tednih, to je nov ukrep

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 00:22 19. Maj 2020.

    Dobrodošli na najboljši strani za zmenke seksa -- B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • 23:05 18. Maj 2020.

    Ja pa res!!! Celih ŠTIRINAJST TON železove rude! Avtor članka B.B., bodi vsaj toliko dosleden, da prebereš članek, preden ga …

  • 21:01 18. Maj 2020.

    Potres zaradi 14 ton železove rude? To pa je res udarec.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.