Se je drzni Putin poškodoval pri poletu?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je zanikal poročanje časnika Vedomosti, da ima ruski predsednik Vladimir Putin težave z zdravjem. Po pisanju Vedomosti naj bi se Putin zdravil zaradi poškodbe hrbta, ki naj bi jo utrpel med septembrskim poletom z motornim zmajem.
Oglej si celoten članek

Kot navaja Vedomosti, ki se sklicuje na neimenovane vire iz Kremlja, se je predsedniku med medijsko odmevnim poletom, ko je spremljal jato žerjavov med njihovo selitvijo, poslabšala neka starejša poškodba hrbta.

Govorice o tem, da je s predsednikom nekaj narobe, sicer že nekaj časa krožijo v javnosti, saj je v zadnjih tednih le redko zapustil svojo rezidenco.

Tiskovni predstavnik je vse zanikal

A njegov tiskovni predstavnik Peskov je danes vse skupaj zanikal. Poudaril je, da Putin resda ima staro poškodbo hrbta, in sicer nategnjeno mišico, ki pa nima nobene zveze s poletom z motoriziranim zmajem, ki je septembra požel nemalo pozornosti in tudi kritik.

Peskov je še dejal, da Putin v Kremelj redkeje prihaja, saj s številnim spremstvom, ki v skladu s protokolom in varnostnimi pravili vedno spremlja njegovo vozilo, ne želi še bolj ovirati že tako kaotičnega prometa v ruski prestolnici.

Odpovedal tudi več obiskov v tujini

Ruski predsednik je sicer v zadnjem času odpovedal tudi več načrtovanih obiskov v tujini, med drugim v Indijo, Turčijo in Bolgarijo. Kot je v zvezi s tem dejal Peskov, te odpovedi nimajo enega oz. skupnega razloga.

60-letni ruski voditelj je septembra v Vladivostoku ob velikem medijskem pompu opravil polet z zmajem med žerjavi.

To je bil le eden od dogodkov, na katerih Putin pred mediji goji podobo drznega, pogumnega in močnega voditelja. V preteklosti je tako med drugim že plaval v sibirski reki in na Arktiki božal uspavanega polarnega medveda. Ruski predsednik je tudi judoist, znan pa je tudi po ljubezni do smučanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.