Se je Hitler rodil iz incesta?

Foto: Žurnal24 Družinsko življenje Hitlerja naj bi bilo vir globokih diktatorjevih travm. (Foto
Pojavile so se nove špekulacije, da je bil nemški diktator Adolf Hitler rojen iz incesta.
Oglej si celoten članek

Če ima profesor Gerhard Roth prav, potem bodo biografi pisali novo poglavje v Hitlerjevem življenju, piše Bild. „Hitlerjev ded je prav mogoče bil tudi njegov oče,“ pravi Roth, ki je na špekulacije naletel v spletni enciklopedij Wikipediji.

„Očitno so se pojavljala ponavljajoča znamenja incesta v Hitlerjevi družini. Ta je imel doma zelo travmatične odnose, ki jih je želel prikriti. To je bil del njegove psihopatije,“ razlaga Roth.

Uradni Hitlerjev biograf Ian Kershaw pa o incestu prvič sliši. „Ta predpostavka mi je povsem nova in dokaj groteskna. Ne vem kaj bi lahko bil njen izvor. Res pa je, da obstaja skrivnost o Hitlerjevem dedu po očetovi strani. Osebi, ki bi to lahko bili, Johann Georg Hiedler in Johann Nepomuk Hiedler, sta namreč umrli še pred Hitlerjevim rojstvom," pojasnjuje Kershaw.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.