Se je med begunce vmešal član IS?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nemčija pod drobnogled vzela prosilca za azil. Se je v begunskem centru res znašel terorist Islamske države?
Oglej si celoten članek

Nemški preiskovalni organi preiskujejo Sirca, ki je v pogovoru z drugimi begunci priznal, da se je boril za teroristično skupino Islamska država. Begunci v begunskem centru v Brandenburgu so pogovor, do katerega je prišlo pred nekaj tedni, posneli in o njem obvestili nemške organe.

Policija javnost miri, saj ni dokazov, da bi teroristi begunsko krizo izkoriščali za sistematično infiltracijo svojih članov. Ob tem so sicer tudi priznali, da so se v zadnjih tednih ukvarjali z več prijavami, da se je med begunci vmešalo več teroristov. Vse prijave so se izkazale za napačne

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.