Se obeta najhujši scenarij?

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Orkan Earl se je znova okrepil in se z veliko hitrostjo bliža obali Severne Karoline.
Oglej si celoten članek

Vzhodna obala ZDA se pripravlja na prihod orkana Earl, ki je po podatkih ameriških vremenoslovcev ponovno pridobil na moči in se približuje obali Severne Karoline. Po napovedih naj bi Earl, čigar veter je v sredo zvečer po lokalnem času pihal z več kot 230 kilometri na uro, obalo Severne Karoline dosegel nocoj.

Guvernerji Severne Karoline, Virginije in Marylanda so že razglasili izredne razmere, prebivalce z otokov Outer Bank v Atlantiku pa so že evakuirali. Opozorilo pred orkanom so razglasili vse od Severne Karoline do Delavara in delov Massachusettsa.

Mesto New York in otok Long Island naj bi posledice orkana Earl občutila v petek. Ni pa še znano, ali bo kopno doseglo tudi jedro orkana, kar bi bil po besedah direktorja Nacionalnega centra za orkane (NHC) Billa Reada najhujši scenarij.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.