Se obeta papeževo opravičilo?

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Papež Benedikt XVI. bi se lahko na srečanju duhovnikov z vsega sveta junija opravičil za dolgoleten odnos Katoliške cerkve do spolnih zlorab.
Oglej si celoten članek

Tako je v sredo napovedal prefekt kongregacije za doktrino vere, kardinal William Levada.

"To je velika kriza. Njenega pomena ne bi smel nihče podcenjevati," je v pogovoru za ameriško televizijsko postajo PBS dejal Levada. Dodal je, da so pedofilski škandali Vatikan presenetili, čeprav se je zavedal razsežnosti krize v ZDA in na Irskem. Ob tem je še očital "določenim medijskim silam", da zadevo napihujejo.

Papež je zaradi spolnih zlorab v Cerkvi že izrazil obžalovanje, molil z žrtvami zlorab in obljubil nove ukrepe za zaščito otrok pred spolnimi zlorabami. Vendar pa ni priznal osebne ali institucionalne odgovornosti za zlorabe, temveč je obsodil pedofilske duhovnike in njim nadrejene škofe zaradi nepravilnega ravnanja v določenih primerih zlorab.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.