Še štiri aretacije

Foto: Žurnal24 Deaktiviranje bombe. (Foto: Reuters)
Agenti FBI so aretirali še štiri ljudi, ki jih sumijo povezave z neuspelim bombnim napadom v New Yorku 1. maja.
Oglej si celoten članek

Dva aretirana moška sta iz New Yorka in dva iz Bostona, vsi pa imajo pakistanske korenine. Dvema so celo potekli dokumenti za bivanje v ZDA.

Aretacije so posledica izpovedi 30-letnega aretiranega glavnega bombaša Faisala Shazhada, ki je obtožen uporabe orožja za množično uničevanje in poskusa umora več ljudi. 1. maja je namreč na Times Square v New Yorku namestil avtomobil bombo, ki pa so jo na srečo pravočasno odkrili in deaktivirali.

V FBI pravijo, da pridržani moški morda sploh niso vedeli, kaj namerava narediti Shazhad, ampak so mu samo finančno pomagali, v prepričanju, da bombaš potrebuje denar, ker je izgubil hišo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.