Sedem mrtvih, bežali so skozi okna in na strehe

Foto: Profimedia
Bojijo se, da je žrtev še več, gasilci in reševalci so še na prizorišču.
Oglej si celoten članek

Okoli ene ure ponoči je zagorelo v osemnadstropni stanovanjski stavbi v bližini Eifflovega stolpa Parizu. Stanovalci so pred ognjenimi zublji zbežali skozi okna in na strehe.

V požaru je umrlo najmanj sedem ljudi, okoli jih je poškodovanih. Ena oseba je huje, ostali so lažje poškodovani, med njimi šest gasilcev. Gasilci so do jutra požar že pogasili, reševanje se je končalo okoli 5. ure zjutraj.

Število žrtev lahko še naraste

"Situacija je bila dramatična, že ko so gasilci prišli," je za medije povedal Clement Cognon, tiskovni predstavnik pariških gasilcev. Gasilci so rešili več deset ljudi, ki so pobegnili na steho ali skozi okno in evakuirali tiste, ki so ostali v stavbi.

Cologne je povedal, da bi lahko število žrtev še naraslo, saj morajo pregledati še zadnje nadstropje, kjer je nejmočneje gorelo.

Na prizorišču je bilo okoli 200 gasilcev in reševalcev, policija je zaprla ulico. Evakuirali so tudi prebivalce v bližnjih stavbah. Zakaj je zagorelo, še ni znano.

Poslopje se po pisanju STA nahaja v prestižnem 16. okrožju na jugozahodu pariške prestolnice, kjer so med elegantnimi stanovanjskimi poslopji številni muzeji, bolonjski gozd ter vrsta prestižnih trgovin in restavracij.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.