Šef Facebooka gre na očetovski dopust

Foto: EPA
Foto: EPA
Šef Facebooka Mark Zuckerberg gre za dva meseca na očetovski dopust.
Oglej si celoten članek

Da gre na očetovski dopust je napovedal kje drugje kot na svojem Facebook profilu, njegovo odločitev pa je s klikom na všeč mi je pozdravilo že več 220 tisoč ljudi. 

Za vodilne ljudi v ZDA je njegova odločitev nezaslišana. Predsednica uprave Yahooja Marissa Mayer je na primer po rojstvu prvega otroka leta 2012 vzela dva tedna dopusta, septembra ob napovedi, da je noseča z dvojčicama, pa je napovedala omejen porodniški dopust, med katerim bo ves čas delala. 

Facebook sicer ponuja do štiri mesece plačanega porodniškega oziroma očetovskega dopusta v kosu ali po delih do otrokovega prvega rojstnega dne, kar je za ameriške standarde več kot velikodušno. Študija Society for Human Resource Management iz leta 2015 je pokazala, da le 21 odstotkov delodajalcev ponuja plačano porodniško in le 17 plačan očetovski dopust, poroča Independent. 

Zuckerberg je julija napovedal, da z ženo pričakujeta hčerko. Na njegovem profilu si lahko ogledate tudi, kakšen voziček je za svojo hči izbral deveti najbogatejši človek na svetu. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.