Separatisti zavzeli še eno mesto

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Močno oboroženi proruski oboroženci so danes zavzeli vladno poslopje v še enem mestu na vzhodu Ukrajine; vdrli so v mestno hišo v Kostjantinivka in se obdali z barikadami.
Oglej si celoten članek

Kostjantinivka ima 80.000 prebivalcev in leži na pol poti med Slavjanskom, ki je v zadnjih dneh v središču napetosti na vzhodu države, in Doneckom. Obe mesti sta pod nadzorom separatistov.
Tamkajšnjo mestno hišo je danes zavzelo približno 20 oboroženih moških s kalašnikovkami in v uniformah brez oznak. Na stavbi so izobesili zastavo "republike Doneck". Zasedli so tudi policijsko postajo v mestu. Uporabili so enako taktiko in orožje kot skupine napadalcev v dogajanju pred rusko priključitvijo Krima.

O nasilju poročajo tudi z vojaškega letališča Kramatorsk približno 40 kilometrov severno od Donecka, kjer so neznanci obstreljevali tamkajšnje vladne sile. Dva pripadnika varnostnih sil sta bila ranjena.

Župan se bojuje za življenje

V Harkovu je bil medtem huje ranjen proruski župan Genadij Kernes, ki se po navedbah mestne hiše bojuje za življenje. V napadu neznanih strelcev ga je krogla zadela v hrbet, so pojasnili.
Proruski separatisti so v zadnjih tednih zavzeli vladna poslopja v več mestih na vzhodu države, njihovi voditelji pa zdaj zahtevajo referendum o nadaljnji usodi območja, pri čemer se omenjata predvsem federalizacija države in celo odcepitev od Ukrajine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.