Šešelj: Hrvati so se ujeli kot ribe

Foto: EPA
Foto: EPA
Vojislav Šešelj razburja Balkan že vse odkar se je vrnil iz haaškega pripora. V najnovejših izjavah je napovedal usodo BiH, hkrati pa znova razburil Hrvate, ki jih je zaradi odzivov na njegove izjave o Vukovarju primerjal s sladkosnedo ribo, njihovo zunanjo ministrico pa pohvalil zaradi četniške zgodovine.
Oglej si celoten članek

Vojislav Šešelj meni, da BiH nikoli ne bo mogla funkcionirati kot normalna država in da bo na vsak način kmalu prišlo do njene delitve.

"Edina alternativa je, da se BiH v celoti vrne v okvir Srbije," je haaški obtoženec za vojne zločine na tleh nekdanje Jugoslavije dejal v intervjuju za tiskovno agencijo Srna. 

Dodal je še, da general Ratko Mladić in Zdravko Tolimir skoraj gotovo ne bosta obsojena, saj da sta preveč bolna za sodelovanje na sojenju. 

Ceni četniški pedigre hrvaške ministrice

Šešelj se je obregnil tudi na razburjenje, ki so ga njegove izjave o "osvoboditvi" Vukovarja izpod "ustaških" rok leta 1991 povzročile na Hrvaškem. Kot je dejal, so se Hrvatje zaleteli kot som na črva. "Vrgel sem jim črva, somi pa so se ujeli na vabo. Kaj pa naj sedaj?", je modroval nekdanji vodja srbskih četnikov.

Še malce goriva na ogenj, ki je že tako vzplamtel med državama po vrnitvi v domovino zaradi njegovega zdravstvenega stanja, pa je Šešelj vlil z izjavo, da je njemu najljubša hrvaška političarka Vesna Pusić, zunanja ministrica hrvaške vlade. Ceni da jo zaradi "četniškega pedigreja po njeni materi."

Domači ga ne marajo, ker jih zjutraj budi

Šešelj se je dotaknil tudi svojega zdravstvenega stanja. "Ne gre za velike tumorje. V dveh mesecih bomo videli, ali bo potrebna operacija ali pa jih bomo razbili s kemoterapijo. Verjemite, ni boljše medicine od politike."

Menda ga ima njegova družina že dovolj in si želi, da bi se čim prej vrnil v Haag. "Zanje sem veliko breme. Vstajam ob šesti zjutraj in takoj zbudim vse okoli sebe. Sedaj se jim je življenje povsem postavilo na glavo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:55 22. November 2014.

    Tudi sanjaš ga!?

  • 18:08 21. November 2014.

    On pa Kalmero sta gotovo v sorodtstvu

  • 17:58 21. November 2014.

    bolnik zrel za zapahe ne pa da zopet podpihuje nasilje dovolj je bilo morije na balkanu in osebki kot je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.