Šešelj "kmalu na svobodi"

Foto: Žurnal24 Vojislav Šešelj, Haag
Predsednica Centra za humanitarno pravo Nataša Kandić meni, da bo Vojislav Šešelj zelo kmalu na svobodi.
Oglej si celoten članek

Čeprav ni pričakovati, da bo dobil nizko kazen, je treba upoštevati, da je vodja srbske radikalne stranke Vojislav Šešelj že osem let v haaškem priporu. Tako bo že kmalu na svobodi, je opozorila Nataša Kandić iz Centra za humanitarno pravo.

"Izpuščen bo zelo kmalu, v roku meseca ali dveh. Pred naslednjimi volitvami bo srbska politična scena tako dobila nazaj starega znanca," meni Kandićeva.

"Ne gre za zmago pravice," dodaja. "Očitno, da je imel voditelj radikalcev svoj položaj v načrtovanju pobojev, hkrati pa očitno za to ni pravih dokazov. Kot da ni resnega motiva, da bi kdo te dokaze zbral," je za srbski Blic še povedala Kandićeva.

Šešelj je v priporu haaškega sodišča od leta 2003, ko se je prostovoljno predal. Soditi so mu začeli novembra 2007.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.