Šest otrok ostalo samih: oče v zaporu, mati jih je zapustila

Foto: Profimedia Stara hiša
Otroci stari od tri do 15 let sami skrbijo zase. Najstarejši 15-letni Stevan ne hodi redno v šolo, opravlja fizična dela, da bi prehranil pet sester, 11-letna Sanja pere, čisti in uspava najmlajše.
Oglej si celoten članek

V kraju Novi Kozjak pri Alibunaru šest otrok živi brez staršev. Mati jih je zapustila, oče je v zaporu. Pogosto nimajo hrane, plenic in čevljev. Mati, ki se je ponovno poročila in živi v bližini, včasih pride za konec tedna. "Ko pride socialna pomoč, greva z Magdaleno v Alibunar in kupiva meso, kruh in mleko," je za srbski Kurir pojasnila 11-letnica.

Direktor Centra za socialno delo v Alibunaru Zoran Prebiračević pravi, da so seznanjeni s tem, da mati zanemarja otroke. "Naš cilj je, da otroci ostanejo v družini, zato smo dali vse od sebe, da bi ustvarili pogoje, da bi mati živela z njimi. Vedno znova nam je zagotavljala, da bo živela z njimi," je povedal.

Že avgusta lani so zoper mater podali kazensko prijavo zaradi zanemarjanja otrok. "Žal nam je, da tožilstvo ne ukrepa hitreje, mi se bomo maksimalno potrudili, na koncu jih bomo najverjetneje namestili v rejniško družino," pravi Prebiračević.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:41 13. Februar 2020.

    Otroci se mi smilijo. O dveh idijotih, ki sta jih naredila je škoda besed. Bumerang se vednoi vrne, prej kot …

  • 13:11 13. Februar 2020.

    Da mati zapusti 6 otrok.. :).. bi človek rekel, da nima neki materniskega nagona.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.