Šest turistov v smrt z motornimi sanmi

Foto: Reuters Nesreča, dolomiti Foto: Reuters Nesreča, dolomiti Foto: Reuters Nesreča, dolomiti Foto: Reuters Nesreča, dolomiti Foto: Reuters Nesreča, dolomiti Foto: Reuters Nesreča, dolomiti Foto: Reuters Nesreča, dolomiti
V italijanskih Dolomitih se je v petek zvečer zgodila nesreča z motornimi sanmi, v kateri je po prvih podatkih umrlo šest ruskih državljanov, dva sta huje ranjena. Vzrok nesreče še ni znan.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila na smučišču Cermis pri kraju Cavalese v dolini Trentino, ko so sani zdrsnile s proge, podrle ograjo in padle 100 metrov v globino. Proga Olimpia II, na kateri se je zgodila nesreča, leži približno na 2000 metrih nadmorske višine in je označena kot posebno težavna.

Med smrtnimi žrtvami so po navedbah ruskega konzulata v Milanu štiri ženske, stare od 24 do 48 let, in dva moška, stara 16 in 60 let. Nesreča se je zgodila, ko so se v temi vračali iz gorske restavracije v hotel.

Po navedbah policije je bilo za nesrečo krivo nedopustno vedenje ruskih turistov. Motorne sani s prikolico za prevoz tovora naj bi namreč uporabili brez dovoljenja in močno prekoračili dovoljeno hitrost na progi, ki je bila v tem času že zaprta in ni bila osvetljena. Po poročanju ruske tiskovne agencije Itar-Tass tudi ne izključujejo možnosti tehnične napake na motornih saneh.

V kraju Cavalese sta se v preteklosti zgodili dveh hudi žičniški nesreči. Februarja 1998 je umrlo 20 potnikov gondole, ko je ameriško vojaško letalo v nizkem preletu pretrgalo nosilni kabel. 22 let pred tem pa se je pretrgal kabel žičnice, zaradi česar je takrat umrlo 42 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.