Šest ur čakali na rešitev

Foto: Žurnal24 Šest ur in v informacijski temi je 500 potnikov čakalo na rešitev.
Potniki vlaka, ki se je ustavil v Rokavskem tunelu, so šest ur v neznosni vročini in brez informacij čakali na rešitelje.
Oglej si celoten članek

Na vlaku je bilo okoli 500 potnikov, ko so se ugasnile luči in klimatska naprava, temperature pa so hitro začele naraščati proti 30 stopinjam. Zaradi prekinjenega električnega toka so se zaprla vsa vrata, kar je med potniki še povečalo nelagodje.

Hitro je zmanjkalo tudi ustekleničene vode, za dotok svežega zraka pa so morali na silo odpreti tudi zapečatena jeklena vrata lokomotive. "Dobili smo obvestilo, da je nastala težava, in potem šest ur nič. Ljudje so začeli postajati jezni in od varnostnikov zahtevati, naj jim pojasnijo, kaj se dogaja, a tudi oni niso vedeli ničesar. Komunikacijski sistemi niso delovali," pripoveduje Arthur Davis, ki je bil tistega dne na vlaku.

Oblasti so ustavile promet v obe smeri in čez čas poslale še drugo lokomotivo, da je nesrečni vlak potegnila iz tunela. Zaradi nezgode je okoli tri tisoč potnikov moralo več ur čakati na svoj vlak.

Predstavnik operaterja tunela Eurotunnela je po koncu dejal, da bodo potnikom povrnili dobrih 112 evrov za karto ter dodali še potovalne vavčerje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.