Šestletnica na seznamu teroristov

Foto: Žurnal24 Starša sta pred kratkim presenečena spoznala, da je njuna šestletna hčerka na se
Ameriški par je pred kratkim presenečen spoznal, da je njuna šestletna hčerka na seznamu ministrstva za domovinsko varnost, na katerem so osebe, ki jim ni dovoljeno letenje.
Oglej si celoten članek

Oče šestletnice Alysse iz ameriške zvezne države Ohio, ki se je znašla na seznamu sumljivih oseb, zatrjuje, da je najslabša stvar, ki jo je njegova hčerka zagrešila, njena hudomušnost in občasna zloba do sestre.

Zdravnik Santosh Thomas nadaljuje, da je nedopustno, da se je njegova hčerka znašla na črnem seznamu posameznikov, ki jim je prepovedano letenje. Družina je bila z novico seznanjena pred letom iz Clevelanda v Minneapolis.

Ne bodo je črtali

Deklici so sicer dovolili polet, policisti pa so jim obenem naročili, naj se v čim krajšem času zglasijo na ministrstvu za domovinsko varnost, da pridejo zadevi do dna. Že naslednji dan so jim z ministrstva sporočili, da dekličinega imena ne bodo črtali s seznama.

Ameriške oblasti so sicer pred kratkim priznale, da obstaja popis oseb, ki jim je letenje prepovedano, vendar pa je to stvar državne varnosti in je potemtakem ne smejo komentirati. Oče "domnevne teroristke" navaja, da je hčerka prvič sedla na letalo, ko je dopolnila dva meseca. "Nikoli nismo imeli težav. Pred pol leta smo leteli v Mehiko in nismo imeli nikakršnih težav," doda.

Thomas je napovedal, da se bo zaradi Alyssinega statusa vnovič pritožil na ministrstvo za domovinsko varnost. "Od zdaj bomo na letališča prihajali prej, tako da bo imela policija dovolj časa, da preveri status male teroristke," konča oče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.