Sestra zdravo ledvico vrgla v smeti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V bolnišnici v Toledu se je medicinski sestri med presaditvijo ledvic pripetila huda napaka: v smeti je vrgla zdravo ledvico.
Oglej si celoten članek

V bolnišnici so po incidentu prostovoljno prekinili s programom presajanja ledvic.

Operacija, med katero se je zgodila napaka, so izvedli v začetku tega meseca. Moškemu so ravno odvzeli zdravo ledvico, ki bi jo morali presaditi njegovi sestri. Ledvico bi po običajnem postopku morali takoj odnesti k čakajočemu pacientu, vendar pa je namesto v operacijsko dvorano romala med odpadke. Približno eno uro so potrebovali, da so ledvico našli, vendar pa je bila takrat že neuporabna, piše Daily Mail.

Po incidentu so odpustili dve medicinski sestri. Kaj se je zgodilo z žensko, ki bi morala dobiti novo ledvico, pa niso sporočili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.