Sestra Zuckerberga poziva k odklopu

Foto: EPA
Foto: EPA
Sestra ustanovitelja Facebooka je napisala knjigo za otroke o tem, kako pomembno se je odklopiti iz digitalnega sveta.
Oglej si celoten članek

Mark Zuckerberg je ustanovitelj druge najbolj obiskane spletne strani na svetu (tako navaja Alexa), brez katere si milijoni po svetu in številni tudi v Sloveniji ne znajo predstavljati dneva.

Malce ironično pa je sestra 29-letnega milijarderja Randi Zuckerberg napisala knjigo z naslovom Dot (Točka), ki govori o mladi in z digitalnim svetom zasvojeno deklici. Na koncu zgodbe deklica ugotovi, da je življenje še veliko bogatejše, ko dvigne pogled stran od zaslona in od časa do časa "povoha rožice."

"To je sporočilo, ki se mi zdi zelo pomembno in bi ga rada delila z mladim občinstvom," je dejala Zuckerbergerjeva, ki je bila nekoč zaposlena v podjetju svojega brata. Knjiga sicer izide 5. novembra, tudi v digitalni obliki za bralnike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.