Sestre naj bi zaradi bratove prevare posilili

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V enem izmed indijskih vasi so vaške starešine izrekle kazen za dve sestri, od katerih je ena stara komaj 15 let. Kaznovali naj bi ju zato, ker je njun brat pobegnil s poročeno žensko.
Oglej si celoten članek

Indijski mediji, ki jih povzemajo številne svetovne agencije in portali, poročajo o primeru kaznovanja znotraj ene izmed vasi pokrajine Uttar Pradesh.

Brat obsojenih dveh sester se je zaljubil v dekle iz višje kaste; da bi se poročila, nista dobila dovoljenja, dekle so obljubili drugemu moškemu, s katerim se je bila tudi primorana poročiti. Kmalu po poroki je nesojeni par skupaj pobegnil neznano kam, njun “zločin” pa naj bi zdaj plačali 15- in 23-letna sestra pobeglega moškega, za kateri je vaški svet odločil, da bosta posiljeni, poleg tega pa naj bi se v skladu s kaznijo goli sprehodili po celi vasi.

Po izreku kazni sta sestri skupaj z vso preostalo družino pobegnili iz vasi, vendar ju je, kot navajajo indijski mediji, policija vrnila na dom, kjer se morata soočiti s kaznijo. Ko se je v Indiji razširila vest o dveh sestrah, ki naj bi ju posilili, so začeli zbirati podpise peticije, s katerim zahtevajo kriminalistično preiskavo zoper predstavnike vaškega sveta. 

Čeprav je indijsko Vrhovno sodišče prepovedalo delovanje takšnih vaških svetov, v številnih predelih Indije vaščani še vedno spoštujejo njihovo pogosto nehumanovnike vaškega sveta. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:33 31. Avgust 2015.

    Primitivci so povsod po svetu.

  • 08:09 31. Avgust 2015.

    Čudno, da muslimani ne bezijo v Indijo, bi se tam dosti bolj domače počutili.

  • to je mafijski način maščevanja...če ne morejo tebe kaznovat pa prizadanejo tvoje bližnje

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.