Set lego kock danes vreden 3.678 evrov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ste mislili, da je investicija v zlato dobra? Lego kocke so še bolj donosne ...
Oglej si celoten članek

Analiza, ki jo je objavil Telegraph, je pokazala, da je bilo v zadnjih 15 letih bolje investirati v set Lego kock kot pa v zlato.

Vrednoist indeksa FTSE 100 ni nič višja kot februarja 2000, kar pomeni 4,1-odstotno povprečno donosnost. Izračunali so, da so imeli vlagatelji v zlato le okoli 9,6-odstotno letno donosnost od leta 2000. Vrednost nekaterih setov Lego kock pa se je vsako leto povečala tudi za 12 odstotkov.

Set vreden 3.678 evrov

Trenutno najdražji lego set je Star Wars Ultimate Collector – Millennium Falcon, ki je vreden kar 3.678 evrov, leta 2007 pa ste ga lahko kupili za 464 evrov. Set lego kock Café Corner bi bil danes vreden 2.843 evrov, kupili pa ste ga lahko za 122 evrov.

Vložiti pa bi morali v bolj vredne koplete kock. Tista hiška ali set, ki vam ga je kupil oče za nižjo vsoto, je najbrž danes brez posebne denarne vrednosti. 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.