Severna in Južna Koreja o varnosti

Foto: Žurnal24 Severnokorejski obrambni minister Kim Il-čul (na sliki desno) se je oktobra sreč
Obrambna ministra Severne in Južne Koreje bosta na srečanju razpravljala o varnosti na meji med obema državama.
Oglej si celoten članek

Južnokorejski obrambni minister Kim Jang-soo se bo v Pjongjangu srečal s severnokorejskim obrambnim ministrom Kimom Il-čulom. Pogovarjala se bosta o zmanjšanju napetosti ob meji med državama. Srečanje je naslednji korak zbliževanja med sosedama, potem ko so se dogovorili za ekonomsko sodelovanje.

To je prvo srečanje obrambnih ministrov Južne in Severne Koreje po sedmih letih in šele drugo po koncu korejske vojne pred petdesetimi leti.

Varnost na meji
Tridnevni pogovori sledijo predsedniškemu vrhu v oktobru, kjer sta se voditelja obeh držav dogovorila o tesnejšem ekonomskem sodelovanju. Ministra naj bi se dotaknila varnostnih ukrepov na meji in železniškem prometu med obema državama, ki bo stekel prihodnji mesec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.