Severna Koreja začela zapirati jedrski objekt v Yongbyonu

Foto: Žurnal24 Jedrski reaktor v Yongbyonu bo zaprt v zameno za večmilijonsko pomoč.
Skupina devetih ameriških jedrskih strokovnjakov je začela nadzirati zapiranje glavnega severnokorejskega jedrskega objekta v Yongbyonu.
Oglej si celoten članek

Začetek procesa je že potrdil tiskovni predstavnik State Departmenta Tom Casey in ocenil, da gre "prvo pozitivno etapo v procesu," poročajo tuje agencije.

Kot je še dejal Casey, gre pri tem vsekakor za proces, ki bo trajal nekaj časa. Drugih podrobnosti o tem, kako poteka omenjeni postopek, predstavnik ameriškega zunanjega ministrstva ni razkril.

Severna Koreja, ki je oktobra lani opravila jedrski poskus, je v šeststranskih pogajanjih pristala na zapiranje objekta v Yongbyonu, v skladu s februarskim dogovorom pa mora tudi razkriti vse svoje jedrske programe. V zameno bo dobila več milijonov dolarjev visoko pomoč v energiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.