Sežiganja zagotovo ne bo

Foto: Žurnal24 Terry Jones je zaradi pritiska domače in tuje javnosti opustil sežig Korana. (Fo
Pastor Terry Jones se je po prihodu v New York dokončno odpovedal grožnje s sežigom korana, napovedane za 11. september.
Oglej si celoten članek

"Izvodov korana ne bom sežigal niti danes niti nikoli," naj bi dejal pastor Jones. Kot poroča CNN se je tako odločil zaradi načrtovanega srečanja z imamom newyorške mošeje in vodjo projekta izgradnje islamskega centra v bližini tako imenovane Točke nič ter obnove mošeje Feisalom Abdulom Raufom.

Pastor je ob tem povedal, da je dobil zagotovila, da bodo - če se odpove napovedanemu sežigu koranov – center umaknili. Če je to res, še ni povsem jasno, je pa imam Rauf na takšna vprašanja odgovoril, da se je pripravljen sestati z vsakomur, ki je pripravljen doprinesti svoj del k svetovnemu miru. Kljub temu je dodal, da tovrstnega sestanka v svojem urniku nima.

Pastorjeva hči: „Oče je nor!“
Medtem so nemški mediji poiskali hčerko kontroverznega pastorja Jonesa, 30-letno Emmo Jones, ki živi v Nemčiji. Po pisanju magazina Spiegel je povedala, da je tudi sama očetu poslala elektronsko sporočilo, naj grožnje ne uresniči. Na zaprosilo ji oče ni odgovoril.

Moj oče od svojih namer ne odstopa tako lahko. Mislim, da je znorel,“ je povedala novinarjem. Soočen z zaprosili in apeli iz vsega sveta je pastor včeraj grožnjo umaknil, pri tem pa pribil, da bi se lahko tekom dneva še premislil, v kolikor mu ne bodo omogočili sestanka z muslimanskimi voditelji, ki želijo streljaj od nekdanjih dvojčkov WTC-ja postaviti muslimanski center.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.