Sezona norih cen je tu: za tri deci piva kar 8 evrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Neverjetno, kako nekateri gostinci želijo olupiti nič hudega sluteče turiste, ki se pri naročilih zatekajo h klasiki, pri tem pa ne preverijo cenika ...
Oglej si celoten članek

"Deci" hišnega vina ali malo pivo sta običajno pogosta izbira tistih, ki ob suhem grlu ne želijo pretirano seči v žep. A ob norih cenah na hrvaški obali bodo zdaj tudi domačini, preden bodo sedli za mizo, preverili cenike, ugotavljajo novinarski kolegi časopisa Slobodna Dalmacija.

Ti so v uredništvo prejeli račun, s katerega je razvidno, da sta gosta v lokalu "Olive Tree", ki se nahaja v predelu Riva v Splitu, za pijačo Somersby in tri decilitre piva proizvajalca Budweiser plačala kar 17 evrov. Natančneje je pregled računa pokazal, da je Somersby stal devet evrov, malo pivo pa kar osem evrov. In to v Splitu, ne v Dubrovniku, ki je znan kot prestižna hrvaška destinacija, ki bogati predvsem na račun obiska številnih tujih turistov. 

Pri Slobodni Dalmaciji so preverili cene tudi v sosednjih lokalih na Rivi in začudeno ugotovili, da se da Somersby najti tudi za 2,8 evra ...

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 08:32 28. April 2023.

    Kar naj še dvignejo cene. Dol mi visi za to golazen. Pa kopanje v dreku domačinov tudi bogata ponudba. Idioti …

  • 07:53 28. April 2023.

    Kdor je toliko nor, da hodi gledat te hrvatarje, pa naj še plača. A ne, ja na Hrvaško je pa …

  • 07:29 28. April 2023.

    Nič ni drago, le obiskovalci imajo premalo denarja. Pojdi v Maranello in probaj kupiti Ferrarija za 5000€, pa ti bodo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.