Si je Lubitz v zadnjem trenutku premislil?

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Registrator parametrov leta naj bi po informacijah nemškega Bild v zadnjih metrih zabeležil premik krmilne palice.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, naj bi kopilot Andreas Lubitz nemškega letala Germanwings, ki je strmoglavilo 24. marca, svoje dejanje preizkušal na simulatorju letenja. Sedaj Bild razkriva nove podrobnosti nesreče: Lubitz naj bi v zadnjih trenutkih poskušal rešiti letalo.

"Registrator parametrov leta je eno minuto pred udarcem ob tla zaznal gibanje krmilne palice, a premik je bil premajhen, da bi se izključil autopilot, ki je bil nastavljen na strmoglavljenje,“ so v svojem poročilu zapisali strokovnjaki francoskega urada za zračni promet (BEA).

Se je Lubitz v zadnjih trenutkih ustrašil?

"Nikoli ne bomo vedeli, o čem je Lubitz razmišljal v zadnjih trenutkih. Verjetno je razmišljal o tem, da bi letalo le še dvignil. Če bi močneje premaknil krmilno palico, se bi autopilot avtomatično izklopil,“ meni Elmar Giemulla odvetnik žrtev in strokovnjak za pravo zračnega prometa.

Direktor BEA Remi Jouty dvomi, da je želel Lubitz strmoglavljenje res preprečiti: "Podatki kažejo, da je bil kopilot opravilno sposoben in vsa njegova dejanja so imela le en cilj. Želel je strmoglaviti letalo.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 06:22 8. Maj 2015.

    Ma dajte no že enkrat tromirati s tem konstruktom. Prav tečni ste. Dol mi visi za to zajebancijo.

  • 17:53 7. Maj 2015.

    AP ni bil nastavljen na strmoglavljenje , saj je avion letel vsaj tri minute v horizontalni smeri, saj se je …

  • 16:03 7. Maj 2015.

    Žal tudi ta portal ni več to kar je ... je ratal čisto rumen!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.