"Tako zelo me skrbi. Ne morem nehati jokati"

Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika
Že drugi močan potres v tem mesecu.
Oglej si celoten članek

Potres je prizadel jug države. Žarišče je bilo v provinci Puebla na globini 51 kilometrov. Ameriški seizmološki center USGS je sporočil, da je bila magnituda potresa 7,1, medtem ko je mehiški center navedel magnitudo 6,8. V glavnem mestu so se stavbe močno stresle, ljudje so stekli na ulice, po mestu pa naj bi se razširil vonj po plinu.

Mehiška vlada je prebivalce pozvala, naj zapustijo domove in upoštevajo navodila pristojnih. Minister Jorge Guajardo je v ene od tvitov zapisal, da na ulicah glavnega mesta vlada panika.

"Tako zelo me skrbi. Ne morem nehati jokati. Prav takšna mora je kot leta 1985," je za AFP v solzah dejala prebivalka prestolnice Georgina Sanchez.

"Zbežali smo ven, saj smo se zbali, da se bo vse okoli nas porušilo. Najhuje je, da ne vemo, kaj je z našimi družinami," je dejal 45-letni Lazaro Frutis, ki je uspel zbežati iz poslovne zgradbe, preden se je porušila.

Potres se je zgodil na 32. obletnico uničujočega potresa, ki je prizadel Mexico City. Leta 1985 je v potresu umrlo več tisoč ljudi. Nastala je tudi ogromna gmotna škoda.

V začetku septembra je državo stresel potres z magnitudo 8,2. Umrlo je več deset ljudi. Največjo gmotno škodo je potres povzročil v zveznih državah Chiapas in Oaxaca. Potresu je takrat sledilo najmanj šest popotresnih sunkov z magnitudo višjo od 5. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.