Silovita eksplozija v Kairu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V eksploziji avtomobila bombe pred sedežem policije v Kairu so bili danes ubiti najmanj štirje ljudje, 51 je bilo poškodovanih.
Oglej si celoten članek

V eksploziji je bilo uničeno pročelje zgradbe policije, na ulici pa je povzročila globok krater. Za zdaj ni znano, kako je storilcem uspelo pripeljati avtomobil bombo tako blizu sedežu policije.

Okrepljeni napadi na varnostne sile

V bližini prizorišča napada se je zbralo več sto radovednežev, ki so jih morali policisti razgnati. Iz množice je bilo slišati slogane proti prepovedani Muslimanski bratovščini. Incident se je zgodil le dan potem, ko je bilo v napadu v mestu Beni Sueif južno od prestolnice ubitih pet policistov.

Po odstavitvi predsednika Mohamed Mursija julija lani so se okrepili napadi na egiptovske varnostne sile. Minuli mesec je eksplozija avtomobila bombe na sedežu varnostnih sil v mestu Mansura na severu države terjala 16 žrtev, večinoma policistov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.