Silovita eksplozija v središču Budimpešte

Foto: EPA
Foto: EPA
V sinočnji ekpsloziji v središču Budimpešte sta bila ranjena policista na patrulji. Vzrok eksplozije še ni znan, medtem pa policija preiskuje morebitno teroristično oziroma kriminalno ozadje dogodka.
Oglej si celoten članek

Preiskava vzroka eksplozije, ki je odjeknila v garaži ene od poslovnih stavb na zelo prometnem križišču, še poteka. Policija se je po pomoč obrnila tudi na morebitne očividce in bližnje prebivalce. Po poročanju madžarskih medijev pa so na kraju našli žeblje, kar pomeni, da bi lahko šlo za bombo z žeblji.

Policisti so izpraznili zgradbe v bližini in zavarovali kraj eksplozije, tako da ceste tudi danes ostajajo zaprte za promet. V okolici so sicer številne restavracije in lokali, med drugim tudi nočni klub, ki je bil pred leti tarča bombnega napada. Tedaj je šlo za spopad med dvema mafijskima združbama. V bližini je tudi znana glasbena akademija Franza Liszta, ki so jo izpraznili.

Po navedbah prič so se ob eksploziji zatresle zgradbe, popokala so okna in stekla, ljudje pa so v paniki začeli bežati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.