Sin Karadžića mora zapustiti Srbijo

Foto: Žurnal24 Karadžić in Mladić AFP
Srbske oblasti so odločile, da bodo za eno leto izgnale sina nekdanjega vodje bosanskih srbov Radovana Karadžića. Srbijo mora zapustiti v treh dneh.
Oglej si celoten članek

Srbska policija je prijela sina nekdanjega vodje bosanskih Srbov in obtoženca Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Radovana Karadžića.

Po besedah predsednika srbskega nacionalnega sveta za sodelovanje s haaškim sodiščem Rasima Ljajića so ugotovi, da Saša Karadžić nima urejenih dokumentov, zato so mu jih odvzeli. Srbijo zapustiti v roku treh dni, če pa se bo vrnil, ga čaka denarna kazen v višini 30.000 dinarjev.

Posebne policijske enote so Sašo po besedah njegove sestre Sonje Jovičević Karadžić prijele v bolnišnici, kjer so operirali njegovega petletnega sina. " To je zgolj nadaljevanje izvajanja pritiska na našo družino. Aretacija zaradi domnevnega preverjanja dokumentov je samo izgovor za nadlegovanje," je prepričana. Jovičević Karadžićeva je prepričana, da je bil njen brat Saša pod policijskim nadzorom vse od svojega prihoda v Beograd konec avgusta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.