Sindikatom proti "Sarku" pošla sapa

Foto: Žurnal24 Pokojnine bodo živele, upokojenci bodo zmagali, piše na transparentu. (Foto: Reu
Francoski sindikati so za danes pripravili še zadnje večje proteste proti pokojninski reformi. Danes na ulici razmeroma malo protestnikov, kar dokazuje, da je vsaj za zdaj zmagala nepopustljivost vlade.
Oglej si celoten članek

Po neuradnih podatkih se je danes v nič kaj prijaznem vremenu na proteste odpravilo 142.000 ljudi, kar je le tretjina številke z demonstracij konec oktobra, ko je parlament že sprejel reformo predsednika Nicolasa Sarkozyja. Zaradi nje bodo morali Francozi poslej delati 62 let za minimalno pokojnino, 67 let pa za polno.

Potem ko se Sarkozy ni dal omajati in je vztrajal pri reformi navkljub posledično rekordno nizki priljubljenosti, so prve razpoke nastale tudi med doslej složnimi sindikati. Sindikalna centrala CFDT je tako mnenja, da je potrebno boj za delavce prenesti na druga področja, medtem ko CGT ostaja pri trdih stališčih, da je potrebno boj še naprej biti na ulicah. Na vrhuncu demonstracij konec septembra in oktobra je bila Francija v dobršni meri ohromljena, saj je primanjkovalo goriva, na ulicah pa je vsak dan vztrajalo več milijonov ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.