Sirski premier preživel poskus atentata

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V napadu umrl en varnostnik, dva človeka sta huje ranjena, premier ni poškodovan.
Oglej si celoten članek

Sirski premier Vael al Halki je danes preživel poskus atentata na svoj konvoj v Damasku, je poročala sirska državna televizija. Po navedbah televizije Halki v eksploziji ni bil poškodovan.

Opozicijski Sirski observatorij za človekove pravice je potrdil, da je bil tarča napada z avtomobilom bombo v četrti Mazeh konvoj sirskega premierja. Eden od njegovih varnostnikov je bil v napadu ubit. Halkijev voznik in še en varnostnik sta bila huje poškodovana.

Eksplozija je uničila več vozil, med drugim avtobus, ki je zgorel, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mazeh je bogata soseska v zahodnem delu Damaska, kjer živijo številni visoki člani režima predsednika Bašarja al Asada.

Halki je bil za sirskega premierja imenovan avgusta lani, potem ko je njegov predhodnik Riad Hidžab prebegnil na opozicijsko stran.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.