Škandal na univerzi Harvard

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Več kot 60 študentov svetovno znane univerze Harvard je moralo začasno prekiniti študij po tem, ko so odkrili, da so goljufali pri izpitni nalogi. Gre za enega največjih škandalov v zgodovini šole.
Oglej si celoten članek

Dekan Harvarda, Michael Smith, je sporočil, da so morali začasno suspendirati približno 60 študentov, saj se je izkazalo, da so goljufali pri zaključnem izpitu. V škandal je bilo sicer vpletenih 125 študentov dodiplomskega študija, preiskavo pa so začeli, ko je eden od profesorjev pri pregledovanju izpitnih pol ugotovil, da so študentje odgovarjali z identičnimi odgovori. Študenti so zaključni izpit namreč opravljali doma, a so dobili strogo navodilo, da ga morajo izpolniti čisto sami. Kasneje so ugotovili, da so to počeli skupinsko.

Približno 60 študentom so začasno prepovedali nadaljevanje študija, nekaj jih je bilo kaznovanih z disciplinsko pogojno kaznijo, ostali pa so bili oproščeni. Tisti, ki so bili spoznani za krive, so suspendirani za dva do štiri semestre. Dekan Smith je škandal označil za goljufijo "brez primere".

Univerza Harvard velja za eno najbolj cenjenih univerz na svetu, študentje morajo za šolanje plačati okoli 63 tisoč dolarjev na leto (približno 45 tisoč evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.