Škorpijoni bodo odgovarjali

Foto: Žurnal24 Kosovski deček ob krsti svojega očeta, ki so ga Srbi ubili leta 1999.
V Sremski Mitrovici so srbske oblasti aretirale štiri nekdanje pripadnike srbske paravojaške enote Škorpijoni, ki naj bi bili odgovorni za poboj albanskih civilistov na Kosovu.
Oglej si celoten članek

Četverica je osumljena vojnih zločinov v mestu Podujevo na severu Kosova, ki naj bi jih zagrešili 28. marca 1999. Škorpijoni so v omenjenem kosovskem mestecu ubili 14 albanskih civilistov, še pet ljudi – šlo naj bi za otroke – pa huje poškodovali. Doslej je srbsko sodišče za omenjeni vojni zločin obsodilo le enega človeka, ki prestaja dvajsetletno zaporno kazen.

Pripadniki Škorpijonov so kot prostovoljci sodelovali tudi pri poboju muslimanov v Srebrenici na vzhodu BiH leta 1995. Po padcu mesta je bilo pobitih okoli 8000 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.