Skrajneži naj bi obglavili četrtega zahodnega talca

Islamska država je objavila nov videoposnetek britanskega talca, katerega smrt naj bi bila povračilni ukrep za napad britanskih zračnih sil v Iraku.
Oglej si celoten članek

Islamska država je objavila nov videoposnetek britanskega talca, človekoljubnega delavca Alana Henninga, ki so ga ugrabili, ko je bil na človekoljubni misiji v Siriji. Posnetek je podoben prejšnjim, smrt Henninga pa naj bi bila povračilni ukrep sunitskih skrajnežev za napad britanskih zračnih sil v Iraku.

Video, ki prinaša "novo sporočilo Ameriki in njenim zaveznicam," je podoben prejšnjim, na katerih so skrajneži prikazali usmrtitve britanskega človekoljubnega delavca Davida Hinesa ter ameriških novinarjev Jamesa Foleya in Stevena Sotloffa. S smrtjo zdaj grozijo še ameriškemu vojnemu veteranu Petru Kassigu.

Avtentičnost videoposnetka sicer še ni potrjena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.