Skrajneži ugrabili dve prostovoljki

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Skrajneži Islamske države so že pred tremi tedni ugrabili dve italijanski prostovoljki.
Oglej si celoten članek

Vanesso Marzullo in Greto Ramelli so ugrabili že pred tremi tedni. Po pisanju Corriere della Sera si italijanska diplomacija preko različnih kanalov prizadeva za njuno izpustitev, vendar to prizadevanje doslej še ni obrodilo sadov. Med drugim je italijanski premier Matteo Renzi v sredo odpotoval v Irak, kjer je podprl protiteroristično delovanje.

Družini ugrabljenih sta dobili le informacijo, da sta ugrabljeni prostovoljki živi in zdravi. Obveščevalske informacije razkrivajo, da naj bi ju različne skupine že nekajkrat preselile, šele na koncu naj bi padle v roke pripadnikom Islamske države.

Po obglavljenju ameriškega novinarja Jamesa Foleya in groženj, vezanih na usodo še enega zajetega novinarja Stevena Joela Sotloffa, je za zajeti dekleti skrb toliko bolj upravičena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • STF
    20:18 22. Avgust 2014.

    Imata zastavo "freedom" uni jih pa ugrabjo. To pove velik o teh ljudeh.

  • STF
    20:18 22. Avgust 2014.

    Imata zastavo "freedom" uni jih pa ugrabjo. To pove velik o teh ljudeh.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.