Skrajneži zajeli civiliste

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Skrajneži Islamske države (ID) so na severu Iraka ugrabili kakih 170 civilistov, potem ko naj bi nekdo zažgal zastavo ID.
Oglej si celoten članek

Jezni džihadisti so v maščevanju, ker naj bi nekdo pred tem tam zažigal njihovo zastavo, obkolili vasi Šišajra in Garib na zahodu province Kirkuk. Vanju so vdrli s kakimi 30 vozili ter zajeli okoli 170 moških in žensk.

Bo tudi tokrat sledila usmrtitev?

Zajete civiliste naj bi nato odpeljali v bližnji kraj Havidža, ki je pod nadzorom ID in kjer je ID med drugim vzpostavil svoje sodišče in zapor.

Okrutna skupina, ki nadzoruje velike dele severnega Iraka in sosednje Sirije, sicer precej pogosto izvaja tovrstna množična pridržanja, ki jim pogosto sledijo množične usmrtitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.