Skrivnostno preletavanje dronov nad Parizom

Foto: EPA
Foto: EPA
V ponedeljek in torek so nad francoskim glavnim mestom zaznali veliko število preletov tako imenovanih dronov, zaradi česar so sprožili policijsko preiskavo. Priprli so novinarje Al Jazeere, ki pa so jih že izpustili.
Oglej si celoten članek

Francoska policija je glede dogajanja v zračnem prostoru nad Parizom pozorna že od jeseni naprej, ko so opazili prve prelete dronov nad mestom. Potem ko so v začetku tega tedna zaznali večje število teh preletov, so sprožili policijsko preiskavo.

Policisti so včeraj popoldne v zvezi s tem prijeli tri novinarje katarske TV postaje Al Jazeera, ki pa so jih danes dopoldne že izpustili. Enega izmed njih bodo prihodnji teden privedli pred sodišče.

Dva meseca po krvavih napadih v Parizu meščani skrivnostni pojav dronov spremljajo s strahom. Tiskovni predstavnik vlade Stephane Le Foll poudarja, da razlogov za skrbi meščanov ni, je pa priznal, da oblasti pojav jemljejo z vso resnostjo. Med drugim so meščane pomirili tudi s podatkom, da droni ne morejo predstavljati nevarnosti tudi zato, ker zaradi svoje nizke teže ne morejo s seboj prevažati recimo eksploziv.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.