Skupni industrijski kompleks še zaprt

Foto: EPA
Foto: EPA
Dogovor še ni blizu.
Oglej si celoten članek

Predstavniki Severne in Južne Koreje so se danes sestali na petem krogu pogovorov o vnovičnem odprtju skupnega industrijskega kompleksa Kaesong. Dogovor še ni blizu, saj se strani medsebojno obtožujeta za odgovornost za zaprtje kompleksa, nobena pa noče odstopiti od svojih stališč.

Južna Koreja vztraja, da ji mora dati severna soseda zagotovila, da ne bo znova zaprla kompleksa, saj vztraja, da ga je Pjongjang aprila enostransko zaprl. Severna Koreja odgovornost zavrača in trdi, da je bila v zaprtje prisiljena zaradi sovražnih dejanj Južne Koreje in groženj, še posebno zaradi vrste skupnih vojaških vaj Seula in ZDA.

Državi sta se v začetku meseca sicer načelno dogovorili za vnovični zagon Kaesonga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.