Skušal ustreliti predsednika stranke

Foto: Reuters Ahmed Dogan, neznanec, napad Foto: Reuters Ahmed Dogan, neznanec, napad Foto: EPA Ahmed Dogan, neznanec, napad Foto: Reuters Ahmed Dogan, neznanec, napad
Med televizijskim prenosom konference v Sofiji je napadalec skušal ubiti predsednika stranke bolgarskih Turkov Ahmeda Dogana.
Oglej si celoten članek

Oborožen moški je napadel predsednika stranke bolgarskih Turkov Ahmeda Dogana, ki je govoril na strankarski konferenci v Sofiji, ki jo je prenašala televizija. V glavo mu je uperil pištolo in vanj skušal izstreliti dva naboja, vendar mu je pištola zatajila.

Policisti so 25-letnega napadalca, ki je imel pri sebi še dva noža, prijeli. Gre za starega znanca policije, ki je znan po preprodaji droge, tatvinah in huliganstvu.

Dogan stranko vodi 25 let. Na konferenco se je vrnil nekaj ur po napadu, kjer je požel stoječe ovacije.

Bolgarski predsednik Rosen Plevneliev je po napadu povedal, da je bolgarska družba znana po svoji toleranci, vzajemnemu sprejemanju in spoštovanju med različnimi etničnimi skupinami in religijami. "Takšno dejanje je v demokratični državi nesprejemljivo," je še dejal.

Napadi na politike so v Bolgariji zelo redki. So pa leta 1996 blizu svojega doma v Sofiji našli ustreljenega nekdanjega premierja Andreya Lukanova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:01 20. Januar 2013.

    in kdo ni za izjeme smrtne obsodbe?? Ta đanki si zasluži...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.