Slabi obeti pred hrvaško sezono

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
V prvih štirih mesecih letos so turistični delavci na Hrvaškem zabeležili osem odstotkov manj turistov in pet odstotkov manj nočitev kot v istem obdobju lani.
Oglej si celoten članek

Prvi podatki hrvaške turistične organizacije kažejo, da je 635 tisoč turistov, ki so hrvaško obalo obiskali v prvi tretjini letošnjega leta, ustvarilo približno dva milijona nočitev. 72 odstotkov prihodov gostov in 75 odstotkov nočitev se nanaša na tuje turiste, katerih število je sicer za pet odstotkov manjše kot v istem obdobju lani, število nočitev pa manjše za dva odstotka.

Prihodov domačih turistov je manj za 15 odstotkov, število nočitev domačih gostov pa je manjše za 12 odstotkov. Največji padec prihodov so zabeležili v Splitu, najmanjšega pa na kvarnerskem območju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.