Slika trupla na Google Maps

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pri Google Maps se trudijo, da bi odstranil sliko, na kateri je truplo umorjenega najstnika iz Richmonda v Kaliforniji.
Oglej si celoten članek

Štirinajstletnega Kevina Barrera so s strelom ubili leta 2009 ob železniški progi. Google je sliko posnel ravno tisti trenutek, ko so bili policisti na kraju umora v bližini najstnikovega trupla.

Oče žrtve Jose Barrera je za sporno sliko izvedel šele prejšnji teden in od takrat Google prosi, naj jo umakne. "Ko vidim to sliko, se počutim, kot da bi bilo včeraj. Vrne veliko spominov," je oče dejal za KTVU-TV.

Pospešili bodo

Pri Googlu so prepričani, da bodo fotografijo lahko zamenjali v osmih dneh. "Sočustvujemo z družino tega fanta. Odkar so nas mediji prvič kontaktirali zaradi sporne slike, iščemo tehnične rešitve. Google ni nikoli pospeševal zamenjave fotografij z naših zemljevidov, vendar smo želeli glede na okoliščine narediti izjemo," so za televizijo sporočili z Googla.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.