"Slovenac" obtožen

Foto: Žurnal24 V korist Franca Kosa bo očitno pričal Ratko Mladić, Kos pa mu bo vrnil "uslugo".
V Bosni in Hercegovini so vložili obtožnico proti Franciju Kosu, slovenskemu državljanu, ki je sodeloval pri genocidu v Srebrenici.
Oglej si celoten članek

Tožilstvo BiH je vložilo obtožnico proti štirim pripadnikom nekdanje vojske Republike srbske, med njimi je tudi Kos.

Vsi štirje so bili del 10. diverzantskega odreda glavnega štaba vojske Republike srbske. Obtožnica jih bremeni sodelovanja pri genocidu v Srebrenici, ko je bilo ob zasedbi te bošnjaške enklave ubitih več kot 8000 muslimanskih moških in dečkov. Kos je bil poveljnik odreda, ostali trije pa borci. Sodelovali naj bi tudi pri likvidaciji bošnjaških ujetnikov.

Kosa, ki je slovenski državljan, ima pa tudi državljanstvo BiH, je prijela hrvaška policija 19. aprila na hrvaško-srbskem mejnem prehodu Bajakovo in ga nato predala BiH. Za njim je zaradi sodelovanja v genocidu nad Bošnjaki v Srebrenici mednarodno tiralico razpisal tudi Interpol.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.