Slovenca v perujskem priporu

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: PU Celje)
Zunanje ministrstvo potrjuje, da sta v perujskem priporu dva slovenska državljana. Na letalo sta poskušala tihotapiti kokain.
Oglej si celoten članek

"Do zdaj priprta nista izrazila želje za prestajanje zaporne kazni v Sloveniji," pravijo na zunanjem ministrstvu in dodajajo, da sodno zadevo spremljata naše veleposlaništvo v Buenos Airesu in slovenski častni konzul v Peruju. O priporu dveh Slovencev so jih obvestile perujske oblasti.

30-letnik in 24-letnik sta bila med devetimi turisti, ki so avgusta prek letališča v Limi poskušali pretihotapiti skupno skoraj 50 kilogramov kokaina. Slovenca sta med svojo prtljago skrivala 7,7 oziroma 7,5 kilograma droge.

Po pisanju današnjih Slovenskih novic sta oba še vedno v priporu; če ne bosta sodelovala z organi pregona in tožilstvom, bi se sojenje utegnilo začeti šele čez nekaj let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.