Slovenec Mitja Zorman junak v Švici

Foto: Profimedia Švicarska policija
Švica ima novega junaka, to je Slovenec Mitja Zorman.
Oglej si celoten članek

Mitja Zorman je v Švici postal pravi junak. Medtem ko so drugi bežali, je onesposobil 42-letnika, ki je z nožem napadel temnopoltega mladeniča. 

"Po službi sem se odpravil v mesto. Pri Starbucksu sem slišal, da se podirajo stoli, mize, potem je ena ženska zaklicala, da ima nekdo nož. Potem sem že videl, da je nekoga podrl na tla in ga zabada z nožem. Očitno je bilo, da ga je hotel ubiti. Z nogo sem ga knockoutiral, vzel nož in ga vrgel stran ter ga držal na tleh," je Zorman povedal za Svet na Kanalu A. 

"Najprej sem mislil, da gre za običajen pretep, ko pa sem videl, kako ga zabada z nožem, mi je bilo jasno, da ga hoče ubiti in da moram nekaj narediti. Vse je šlo tako hitro, da za strah ni bilo časa," je povedal za švicarski FM1Today. 

Zorman se že več let ukvarja z borilnim športom, dela pa v fitnes centru. "Znam se braniti, ampak vedel sem, da v tem primeru ne bo enostavno, bil je velik in močan. Ampak bilo mi je tudi jasno, da ni časa in da moram hitro ukrepati," je dejal. "Prvi udarec je bil silno močan. Presenetilo meje, da se je tako hitro ovedel, ni pa imel več moči, saj ni prišel do zraka," razlaga Zorman. 

Žrtev je bila ves čas pri zavesti. "Želel je govoriti, ampak ni mogel. Bilo je res hudo, prava mlaka krvi," je povedal Zorman. 

Zorman je upal, da bo 22-letnik, ki je bil žrtev napada, preživel, a žal so bile poškodobne prehude. V torek je umrl.

Motiv napadalca še ni znan. Do napada je prišlo v petek. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:30 10. Avgust 2017.

    večina se jih razbeži kot kokoši

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.