Slovenka v Bruslju: "Ne morem priklicati nikogar"

Foto: EPA
Foto: EPA
Govorili smo s Slovenko, ki že šest let z možem in hčerko živi in dela v Bruslju.
Oglej si celoten članek

"Sem v velikem šoku. Ravno sem na belgijski TV slišala, da so potrdili prve smrtne žrtve na Maalbeeku, to je podzemna postaja na kateri izstopim na poti v službo. Evropske institucije in belgijske javne institucije so v lockdownu, torej zaprte, blokirane," razlaga. 

V mestu mobilne reševalne enote

"Ena mobilna reševalna enota je inštalirana na glavni cesti, ki pelje skozi center Bruslja, oziroma mimo evropskih institucij Rue de la Loi, kjer je ves promet ustavljen, druge žrtve z letališča in Foto: EPA Eksplozija v Bruslju Maalbeeka razvažajo po bruseljskih bolnišnicah. Ves javni promet je ustavljen, železniške postaje izpraznjene, v mobilnih omrežjih so hude motnje. Ne morem priklicat nikogar od sodelavcev, to me trenutno najbolj skrbi. Prav ta negotovost in oteženo komuniciranje sta trenutno najhujša. Ogromno in hkrati nič informacij. Ponavlja se mi nočna mora iz Londona, kjer sem živela v času zadnjih terorističnih napadov."

"Hodim v zadnje vagone metroja"

"Ne glede na varnostne ukrepe, navzočnost vojske in osebno ozaveščenost - po pariških napadih je moja taktika npr., da hodim v zadnje vagone vlakov metroja, ravno zaradi izkušenj iz Londona, kjer so se samomorilski napadalci razstrelili v prvih vagonih - takih grozot očitno ni mogoče preprečiti."

Preberite še:

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:32 23. Marec 2016.

    glede na to, da imajo muslimani v EU poseben status nedotakljivih, bi lahko uvedli vsaj verski davek, če že uničujejo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.