Smreka iz tisočev kosov embalaže

Foto: Reuters 'Reciklirana' smreka v Limi Foto: Reuters Smreka v Limi Foto: Reuters 'Reciklirana' smreka v Limi Foto: Reuters 'Reciklirana' smreka v Limi Foto: Reuters 'Reciklirana' smreka v Limi
Iz odpadnih tetrapakov sestavljeno drevo so pred novim letom postavili prebivalci perujske prestolnice, ki želijo s tem someščane spodbuditi k reciklaži embalaže.
Oglej si celoten članek

V glavnem mestu Peruja so se odločili za ekološko ozaveščeno praznovanje praznikov. Namesto pravega drevesa so sestavili stožčasto gmoto, narejeno iz 3500 škatel, ki bi sicer končale na odlagališču odpadkov. "Drevo" v višino meri osem metrov.

Odpadne tetrapake je možno uporabiti v proizvodnji pohištva. Pri tem igra ključno vlogo aluminijasta plast v notranjosti škatel, iz katere v industrijskih obratih izdelajo kovinske plošče kot osnovo nekaterih kosov pohištva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.