Smrt komandosa za življenje novinarja

Foto: Žurnal24 Novinar New York Timesa Stephen Farrel je pred dnevi z afganistanskim novinarjem
Britanski komandosi so v Afganistanu osvobodili novinarja ameriškega časnika New York Times Stephena Farrella, ki so ga v pokrajini Kunduz v soboto ugrabili talibani.
Oglej si celoten članek

Tamkajšnje oblasti so sporočile, da sta v reševalni akciji umrla britanski komandos in Farrellov afganistanski prevajalec Sultan Munadi.

Pripadniki britanskih posebnih enot so se iz helikopterjev spustili na hišo, kjer sta bila novinar in njegov prevajalec, nato je izbruhnil strelski spopad, je pojasnil tiskovni predstavnik guvernerja pokrajine Kunduz Mohamed Sami Jovar.

Po njegovih besedah so v spopadu poleg Munadija življenje izgubili talibanski poveljnik, lastnik hiše in ženska, ki je bila poleg.

Farrell se je v Kunduz odpravil po tem, ko je zveza Nato v petek z letali odgovorila na talibanski napad na cisterno z gorivom, nemenjeno mednarodnim silam v Afganistanu. Ugrabljeni novinar New York Timesa se je o morebitnih žrtvah med civilisti želel pogovoriti s prebivalci vasi.

Tako New York Times kot ostali mediji o ugrabitvi sprva niso poročali, saj niso hoteli ogroziti življenja ugrabljenih. Primer ugrabitve Farrella in Munadija je namreč že drugi primer predstavnikov New York Timesa v Afganistanu v manj kot letu dni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.