Smrt medvedke Danice

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Medvedka Danica, ki so jo leta 2000 iz Slovenije preselili v Italijo, je ponoči umrla.
Oglej si celoten članek

Medvedka Danica je po uradnih pojasnilih podlegla narkozi, ki so jo ponoči vanjo izstrelili odgovorni za njen ulov, piše portal slomedia.it. Ujeli so tudi njenega mladiča, ki pa je preživel. Pred časom so odgovorni iz pokrajine Trento zagotovili, da bo uboj medvedke le skrajna rešitev in to le v primeru, da je ne bi mogli mirno ujeti in da bi ogrožala življenje prisotnih.

Danica je namreč sredi avgusta v strahu za svoja mladiča napadla gobarja in ga ugriznila v nogo. Moški je napad preživel, kljub temu pa je incident sprožil burne odzive. Medtem ko so se nekateri zavzemali za takojšen odstrel medvedke, so se vrstili pozivi za njeno ohranitev, Italijani so podpisovali tudi spletno peticijo in pripravili celo protest v bran medvedki Danici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:14 11. September 2014.

    Pa kaj tem bedakom makaronarskim sploh pošiljamo medvede!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.